”Stockholm saknar plan för solenergi”

mars 3, 2011
MP vill se satning på solenergin

De senaste två åren har Boverket beviljat 58 miljoner kronor i stöd för installation av solfångare. Skillnaden mellan Sveriges kommuner är stor. Bäst är Värnamo medan Stockholms stad ligger på plats 241 av Sveriges kommuner. Detta gör att Miljöpartiet i Stockholm nu klagar på att Stockholms saknar en plan för solenergi.


– Stockholm behöver en plan för solenergi. Kommunen borde aktivt informera privatpersoner, föreningar och företag om fördelarna med solenergi samt möjligheten att söka bidrag. Dessutom vill Miljöpartiet se en inventering av tak lämpliga för solenergi i Stockholm. Det är en självklarhet att solenergi och andra förnybara energikällor ska finnas med i all stadsutveckling, säger Per Bolund (MP), oppositionsborgarråd Stockholms stad.

– Den svenska miljötekniksektorn är på stark frammarsch. Tillsammans har Sveriges alla kommuner och landsting världens chans att lyfta hela sektorn. Det är obegripligt varför Stockholms stad inte ser den möjligheten och bidrar till en hållbar utveckling, säger Per Bolund.

Leave a Reply