Alstom levererar transformatorstationer till spansk järnväg

november 19, 2010
Ordern värd 41 miljoner euro

Ett konsortium bestående av Alstom, Electren och CYMI har tecknat ett kontrakt, värt 41,3 miljoner euro, med ADIF, Spaniens statliga järnvägsförvaltning. Kontraktet gäller transformatorstationer för ett avsnitt av höghastighetslinjen Madrid-Levante.

Arbetena kommer att utföras på en 239 kilometer lång sträcka i östra Spanien mellan Albacete, Alicante och Valencia. Kontraktet omfattar leverans och installation av tre transformatorstationer på 2x25kV, 18 transformatorcentrum och fjärrstyrning av systemet, inklusive ett fyraårigt underhållsavtal.

Alstom har redan utrustat linjen från Madrid till Albacete och Valencia med transformatorstationer, och kommer nu att utrusta avsnittet till Alicante. Tidigare har Alstom också utrustat höghastighetslinjerna mellan Madrid-Barcelona och Córdoba-Málaga med transformatorstationer.

Höghastighetslinjen Madrid-Levante kommer att vara 955 kilometer lång och kommer att knyta samman städerna Madrid, Cuenca, Albacete, Valencia, Alicante, Castellón och Murcia. Den första delen av denna linje, 438 kilometer, kommer att länka samman Madrid, Cuenca, Albacete och Valencia. När detta första avsnitt tas i kommersiell drift i slutet av 2010, kommer det spanska höghastighetsnätet att vara det längsta nätverket i Europa med 2,230 kilometer.

Leave a Reply