Elpriset ett av de största hoten mot privatekonomin

december 1, 2010

Fastighetsbyrån har undersökt vad svenska familjer ser som de största hoten mot privatekonomin under kommande vinter. Resultatet visar att man är mest rädd för att någon i familjen ska förlora jobbet. Ökande elpris kommer på andraplats.

Visst finns det anledning att oroa sig för elpriset som har fluktuerat mycket de senaste åren, inte minst under vissa perioder under förra vintern.

De senaste veckorna har elpriserna på den nordiska elbörsen Nordpool stigit ordentligt. Utvecklingen styrs helt av väderprognoserna som förutspår extremt låga temperaturer och begränsad nederbörd. För att prisuppgången ska hejdas krävs mildare och blötare väder.

Fastighetsbyråns undersökning genomfördes av Reagera Marknadsanalys som frågat ett urval av 1.001 personer i åldrarna 20—74 år. Fördelningen av svaren på frågan ”vad känns som det största hotet mot din privatekonomi under hösten och vinter?”: 23 procent att bli av med jobbet, 17 procent ökande elpriser, 14 procent ökande räntekostnader, 13 procent min egen konsumtion, 13 procent det finns inget som kan hota min privatekonomi, 11 procent nedgång på aktie/fondmarknaden och 9 procent annat.

Relaterat:

  1. Nu är det för sent att binda elpriset
  2. 3 filmer om elpriset du kanske har missat
  3. Så hittar du ett riktigt bra elpris

Leave a Reply