Eon säljer dotterbolaget ES

mars 9, 2011
Altor Fund III ny huvudägare

Eon Sverige och Altor Fund III har träffat en överenskommelse om att Altor förvärvar 90,5 procent av Eons dotterbolag ES och därmed blir ny huvudägare.

ES är ett teknik- och entreprenadföretag inom energiproduktion, energidistribution, och inom industri och offentlig sektor. ES omsätter nästan 3 miljarder kronor, har 1 500 anställda på 60-talet etableringar i Sverige och Norge.

Parterna är överens om att Eon stannar kvar som minoritetsägare, vilket skapar kontinuitet och ett fördjupat samarbete. Altor har ingen liknande verksamhet inom energisegmentet, men ser branschen som sådan som mycket intressant att investera i. Förvärvet av ES ska i detta sammanhang ses som första steget i en större satsning.

– Det finns ett uppdämt behov av kvalificerade tjänster för till exempel uppgradering av gamla anläggningar och utbyggnad av framtidens energisystem. ES är ett välrenommerat företag som har en potential för att möta marknadens efterfrågan, säger Jaakko Kivinen, partner på Altor Equity Partners, rådgivare till Altor Funds.

Leave a Reply