Fasadglas investerar i NLAB Solar

november 17, 2010
Går in med 18 miljoner kronor

NLAB Solar får 18 miljoner kronor i finansiering från industripartnern Fasadglas Bäcklin AB. Partnerskapet och finansieringens syfte är att accelerera NLAB Solars produktutveckling och minska tiden till marknad.

NLAB hoppas genom sitt partnerskap med Fasadglas få tillgång till kunskap om marknaden samt tillgång till distribution, installation och försäljning för att kommersialisera sitt prioriterade affärsområde, fasad- och byggnadsintegrerade solceller.

Fasadglas är vår kund och att de investerar i vår utveckling är ett bevis för att vi är på rätt spår. Nu har vi inte bara en produkt. Vi har en distributör med erfarenhet av energiinstallationer med solceller och en marknad till produkten redan från start, säger Giovanni Fili, vd för NLAB Solar


NLAB Solar kommer använda investeringen till att bygga en fabrik för tredje generationens solceller i Stockholm.

Vi tog ett strategiskt beslut att satsa på solceller för ett par år sedan och NLAB Solar med sin ledning och sina patent för fönsterintegration passar oss perfekt, vi kommer kunna bidra med mycket kunskap kring produkt och marknad, säger Jan Lindholm vd för Fasadglas Bäcklin.

Leave a Reply