Fortum tecknar avtal med fem leverantörer

november 22, 2010
Gäller fält- och beredartjänster i Sverige

Fortum har tecknat avtal med Relacom, Eltel, Linjemontage i Grästorp AB, KEWAB och OTEC för att ta hand om Fortums fält- och beredartjänster i Sverige. Det innebär också att cirka 130 personer följer med verksamheten, som övergår från Fortum till dessa företag.

Fortum kommer fortsättningsvis att fokusera på planering och drift av elnäten för att säkerställa en trygg och säker elleverans till våra kunder. Fortum ansvarar också fortsättningsvis för fälttjänsterna men via sina samarbetspartners.

Avtalen med Relacom, Eltel, Linjemontage i Grästorp AB, KEWAB och OTEC omfattar bland annat service, bygg-, installations- och underhållstjänster i samtliga Fortums elnätsområden i Sverige. Samtidigt går cirka 130 personer över från Fortum till dessa företag.

– De företag vi nu har tecknat avtal med har fält- och beredartjänster som sin kärnverksamhet och arbetar ständigt med att utveckla. Därför tror vi att denna lösning blir den bästa för våra kunder, säger Mats Ählberg, vd för Fortum Distribution.

Avtalen löper från 1 januari 2011.

Leave a Reply