Varberg energi

Vi finns med dig hela dagen från det att du sätter på frukostkaffet till dess att du tittar på tv på kvällen och kanske avslutar med en bra bok i sänglampans sken. Däremellan märker du av oss genom gatubelysningen, när du surfar på Internet, värmen i skolan/på jobbet och hemma och genom smidigt fungerande telefoni. Vi får mycket av det där självklara att fungera.

Vårt företag
Varberg Energi är en energi- och IT-koncern som ägs av Varbergs kommun genom Varbergs Stadshus AB. Vi är idag 95 anställda och omsätter årligen ca 400 miljoner. Våra verksamhetsgrenar är el, fjärrvärme, naturgas, energitjänster, kabel-tv, bredband och internettjänster. Vår omtanke om miljön innebär satsningar på egen produktion av förnybar energi. Varberg Energi säljer el under namnet VIVA, vilket står för vind och vatten – två rena och förnyelsebara energikällor

Vi har sedan starten expanderat både med nya verksamhetsgrenar och med nya medarbetare. 1987 började vi bygga kabel-tv nät i Varberg och ungefär samtidigt började vi också bygga ut naturgasledningarna. I början på 90-talet startade vår fjärrvärmeverksamhet och vi uppförde även vår första vindkraftpark.

Vår vision
Vi skall vara det naturliga valet för energi- och bredbandslösningar i Varbergsområdet.

Vår affärsidé
Med kundens behov i centrum, god etik, affärsmässighet och hög leveranssäkerhet erbjuder vi energi- och bredbandstjänster. Varberg Energi arbetar aktivt för ett hållbart samhälle med egen förnybar energiproduktion.

Källa: www.varbergenergi.se