Jämför elpriser

Elpriser

Nedan finner du googles vanligaste länkar med eljämförelsetjänster och elbolag. Vi har alltså gjort det enkelt för dig att hitta det billigaste elpriset!Sveriges bästa och sämsta elbolag


Lista på de tio bästa
Bolag du bör undvika

Det finns stora pengar att spara genom att byta elbolag. Och kunderna tycks ha upptäckt skillnaderna på marknaden. Ny statistik visar att allt fler konsumenter faktiskt väljer att byta elbolag. Villaägarnas Riksförbund pekar ut de tio bästa och tio sämsta elbolagen förra året.

En vanlig villaägare med normal förbrukning kan spara nästan 2.000 kronor på att byta elleverantör, säger Joacim Olsson som är vice förbundsdirektör för Villaägarnas Riksförbund.
Förra året undersökte Villaägarna samtliga elhandlare som erbjöd ett rörligt elpris. Under varje dag kontrollerades vilka elpriser elhandlare erbjöd sina kunder. Resultatet blev en lista över tio elbolag som man som konsument inte borde ha haft under förra året.

Högst genomsnittspris hade Ljusdal Energi, Sevab Energi i Strängnäs och Habo Energi.

Utmärkande för de bolagen är att de generellt har högre prissättning mot kunden, säger Joacim Olsson.

Kan spara upp emot 2.000 kronor

Om en familj i en eluppvärmd villa med en årsförbrukning på 20.000 kwh byter från ett av de tio sämsta bolagen i undersökningen till ett av de billigaste så kan man faktiskt spara upp emot 2.000 kronor per år. Med tanke på kylan de senaste månaderna kan besparingarna nu bli ännu större.
Joacim Olsson på Villaägarnas Riksförbund uppmanar alla elkunder att bli medvetna konsumenter och att följa prissättningen och byta leverantör om man som kund inte är nöjd.

Allt fler väljer att byta elbolag

Det finns elbolag som aktivt verkar för att pressa priserna till konsumenterna genom att vara ett lågprisalternativ. I topp hamnade Uppsala el, ett bolag som numera är uppköpt och inte nytecknar kunder. Skellefteå kraft har istället tagit över som ledare i listan över de bästa elbolagen följt av Varberg energimarknad.
Att det är stor skillnad beroende på vilket elbolag man väljer är något som elkunderna verkar ha upptäckt, för fler och fler väljer att byta elbolag.
På ett år har antalet hushåll som byter bolag ökat med 31 procent. Statistik visar att 2009 var ett rekordår för elleverantörsbyten.

Källa: SVT