Nordisk Vindkraft säljer Åmliden till HgCapital

december 22, 2010
Ska uppföra 23 vindkraftverk i projektet

NV Nordisk Vindkraft AB och HgCapital har tillkännagivit försäljning, byggnation och finansiering av den 41 MW stora vindkraftsanläggningen på Åmliden utanför Malå i Västerbotten.

Projektet, som innefattar 23 stycken vindkraftverk, har utvecklats av Nordisk Vindkraft som även kommer att uppföra anläggningen. Investeringen finansieras med kapital från HgCapitals fonder samt med en sjuttonårig projektfinansiering via Commerzbank.

Åmliden ligger 14 kilometer från den 44 MW stora Ytterberg Vindkraftsanläggning, som också utvecklats av Nordisk Vindkraft, och som såldes till HgCapital tidigare i år. Ytterberg byggs just nu av Nordisk Vindkraft med 22 stycken vindkraftverk. Närheten mellan de båda anläggningarna förväntas underlätta i driftsfasen, både vad gäller tillgänglighet och kostnader.

Byggnationen av Åmliden startar tidigt 2011, anläggningen förväntas vara i full drift i slutet av 2012.

– Vi är glada att tillkännage försäljningen av vårt Åmlidenprojekt till HgCapital. Åmliden Vindkraftsanläggning är den sjätte vindkraftsanläggningen som Nordisk Vindkraft utvecklat i Sverige och vi ser fram emot att leverera fler projekt till den svenska marknaden i framtiden, säger Arne Lorenzen, vd för Nordisk Vindkraft.

Leave a Reply