Ny vd för Elverkets elhandelsbolag

mars 8, 2011
Mikael Larsson går Från Vattenfall till Elverket

Elverket värvar nu Mikael Larsson som vd för Elverkets dotterbolag, Elverket Vallentuna EL AB. Mikael har lång erfarenhet från elbranschen och kommer närmast från en position som managementkonsult inom Vattenfallkoncernen.

Elverket är Sveriges enda nationellt noterade elbolag, och genom rekryteringen av Mikael Larsson som vd för elhandelsbolaget satsar Elverket på att ta nya marknadsandelar.

Mikael har tidigare, under många år, arbetat som elhandelschef på Mälarenergi, där han också arbetat som krafthandelschef. Närmast kommer han från en tjänst som managementkonsult på Vattenfall.

– Mitt uppdrag är att se till att Elverket fortsatt är en framgångsrik aktör på marknaden och att vi fortsätter att växa. Elbranschen är en spännande marknad att jobba på, med stora utmaningar, stark konkurrens och små marginaler. Det ska därför bli spännande att få ta delta i Elverkets fortsatta resa, där jag hoppas kunna bidra med mina erfarenheter från kraftmarknaden inom såväl stora som mindre organisationer, säger Mikael Larsson.

Mikael Larsson tillträder tjänsten som vd för Elverkets elhandelsbolag den 11 april.

Leave a Reply