Siemens levererar gasturbiner till Thailand

februari 24, 2011
Tas i drift 2012

Siemens Industrial Turbomachinery AB i Finspång har skrivit kontrakt på totalt 16 industriella gasturbiner av modell SGT-800 för kombicykelanläggningar inom ramen för Thailands ”Small Power Producer”-program. Fleråriga serviceavtal har också ingåtts för projekten.

Via ett EPC-kontrakt (Engineering, Procurement, Construction Contract) med Toyo Engineering Corporation baserad i Tokyo i Japan, ska Siemens för slutkunden Gulf JP, en oberoende kraftproducent med huvudkontor i Bangkok, de närmaste åren leverera totalt 14 SGT-800 till sju projekt på olika platser i Thailand. Den kombinerade kapaciteten är ca 800 MW, med export av ånga för industriell användning.

Siemens leverans till Yokohama-baserade Toshiba Plant Systems & Services Corporation sker via ett EPC-kontrakt med slutkunden Amata B. Grimm Power 3 Ltd. Leveransen omfattar två gasturbiner av modell SGT-800 komplett utrustade med värmeväxlare, kontrollsystem, elektriska system och generatorbrytare (”HIGS” = Highly Integrated Generator Solution). Därutöver levererar Siemens en ångturbin av typen SST-400. Kombicykelanläggningen byggs vid en industripark 100 kilometer sydost om den thailändska huvudstaden Bangkok och ska leverera kraft, ånga och kylvatten för industriell användning till kunder i industriparken. Den är planerad att tas i kommersiell drift i september 2012.

Kraftverksprojekten är en del av den thailändska regeringens Small Power Producer-program (SPP). Programmet ställer krav på kraftverken att exportera minst fem procent av deras termiska energi i form av ånga eller hetvatten till industriella användare i området för att förbättra anläggningens totalverkningsgrad.

Leave a Reply