Telge AB tar över ägandet i Telge Kraft

november 23, 2010
Industrin säljer sitt innehav, men stannar som kunder

Telge AB har förvärvat samtliga aktier i Telge Kraft och är nu ensam ägare till bolaget. De tidigare delägarna Scania, Astra Zeneca och Ericsson, som tillsammans ägde 40 procent av bolaget, har sålt sitt innehav men stannar kvar som kunder.

Telge AB har förvärvat samtliga aktier i det oberoende elhandelsbolaget Telge Kraft. Bolaget som bildades 1993 inför avregleringen av elmarknaden har sedan start ägts gemensamt av Telge, Scania, Astra Zeneca och Ericsson.

– Industrin ser inte längre ägande i Telge Kraft som strategiskt för sina elinköp. Vi tror på bolaget och har därför bestämt oss för att förvärva samtliga aktier, säger Peter Wigert, ekonomi- och finansdirektör för Telge AB.

Idag har Telge Kraft 95 kunder och omsätter 1,6 miljarder kronor årligen.

– Vi är mycket nöjda med utvecklingen av företaget. Men 15 år efter avregleringen av elmarknaden har vi bestämt oss för att gå från att vara delägare till att istället bli kund hos Telge Kraft, säger Lennart Karlsson Senior Advisor på Astra Zeneca.

Telge AB är ett av Södertälje kommun helägt bolag och förvärvet av aktierna i Telge Kraft måste därför formellt beslutas av kommunfullmäktige samt att ett konkurrensgodkännande skall finnas från Konkurrensverket.

Leave a Reply