Vattenfall levererar ren el till nya Volvon

mars 2, 2011
Garanterar 100% vindkraft till elbilsägare

På bilsalongen i Geneve presenterades Volvo V60 Plug-in Hybrid. Plug-in hybriden, som kommer att lanseras på marknaden under 2012, är resultatet av ett samarbetsprojekt mellan Vattenfall och Volvo Personvagnar. Vattenfall har nu tagit fram ett speciellt avtal som kommer att erbjudas till blivande användare av plug-in hybriden.

Avtalet innebär att kunderna blir garanterade 100 procent förnybar el från en av Vattenfalls vindkraftparker. Avtalet erbjuds både privatpersoner och företag på Vattenfalls kärnmarknader i Sverige, Tyskland och Holland.

– Med förnybar el från Vattenfall kan plug-in hybriden köras med minimal påverkan på både lokala utsläpp och klimat. Resultatet av projektet understryker att bilens framtid är elektrisk, säger Vattenfalls vd och koncernchef Øystein Løseth.

Detta avtal är det första i en serie erbjudanden inom elleverans och laddning som Vattenfall avser ta fram till användare av elbilar. Det nya med detta avtal är att blivande köpare av bilen även blir garanterade att elen kommer från en specifik vindkraftspark. Detta kan garanteras genom att Vattenfall tecknar urprungsgarantier som täcker bilens elförbrukning.

– Genom lanseringen av plug-in hybriden tillsammans med Volvo Personvagnar och genom elektrifieringen av tranportsektorn i stort får vi möjligheten att länka samman våra satsningar på förnybar elproduktion med framtidens bilar, säger Øystein Løseth.

Leave a Reply